Netti on yhteydenpitoväline

Netti on toisaalta myös oivallinen tapa pitää yhteyttä kaukanakin asuviin ystäviin ja sukulaisiin. Harva enää nykyisin harrastaa perinteistä kirjeenvaihtoa etanapostin kautta, mikä on oikeastaan sääli, mutta taas toisaalta sähköpostit kyllä kulkevat niin kovin nopeasti perinteiseen postiin verrattuna, ettei tämä ole oikeastaan ihmekään. Nopeuden lisäksi sähköpostien lähettäminen on ilmaista, vaikka postit kulkisivatkin maailman ääreltä toiselle.

Sähköpostin lisäksi Facebook ja muut some-kanavat ovat erityisen suosittuja yhteydenpitovälineitä ja myös bloggaus on monen harrastus. Somea käytettäessä kannattaa kuitenkin myös pysähtyä miettimään, mitä omilla kanavillaan julkaisee – onko kaikki omilla sivuilla julkaistu sisältö sellaista, jonka vaikkapa naapurin mummo tai mahdollinen tuleva työnantaja voi nähdä ilman että julkaisun näkeminen aiheuttaa myötähäpeää?

Vinkkejä somen käyttöön

Sosiaalisen median kanavat voivat olla tehokas väylä saada oma ääni kuuluviin ja omat ajatukset muiden tietoon. Ne voivat kuitenkin olla myös kanavia, joiden kautta voit helposti luoda itsestäsi huonon kuvan. Kannattaakin pysähtyä jokaisen oman postauksen kohdalla pohtimaan ennen julkaisu-napin painamista, että postaus on varmasti sellainen, minkä kuka tahansa nettiä käyttävä voi puolestasi nähdä.
Tiesitkö muuten, että monet rekrytoijat käyttävät nettiä ja hakijoiden some-kanavia rekrytoinnin tukena? Jos olet hakenut jotakin työpaikkaa ja käytät vaikkapa Facebookia, saattaa työpaikkahaastattelija käydä etukäteen tutustumassa sinuun Facebook-sivujesi kautta. Tästä syystä onkin hyvä miettiä, onko omilla sivuilla järkevää julkaista aivan kaikkea. Omat sivut kannattaa käydä ajoittain läpi ja miettiä millaisen kuvan ne sinusta antavat.

Moni nuori haaveilee omasta, menestyvästä muotiblogista eikä osaa välttämättä lainkaan kuvitella, kuinka paljon työtä blogin pitäminen vaatii. Lisäksi monikaan ei ehkä osaa ajatella sitä, kuinka vaikeaa blogista on tehdä suosittu. Blogeja aloitetaan kuin sieniä sateella, mutta harvempi blogi näkee useampaa syntymäpäivää ja moni innolla aloitettu blogi haudataankin netin syövereihin jo hyvin pian aloittamisensa jälkeen. Toisaalta blogin pitäminen voi olla myös kiva harrastus ja pieniä lisätuloja sillä kyllä voi ansaita melko helpostikin. Tärkeintä on tietysti saada blogille lukijoita, jotta se kiinnostaisi mahdollisia yhteistyökumppaneita. Tämän vuoksi onkin erityisen tärkeää, että kirjoittamasi sisältö on mahdollisimman mielenkiintoista ja että blogisi kuvat ovat mahdollisimman hyviä. Lisäksi sinun tulisi keksiä jokin keino, jonka avulla voisit erottua joukosta – toisia ei kannata matkia, mutta menestyneistä ja suosituista blogeista on mahdollista saada hyviä vinkkejä. Mieti, mitkä tekijät ovat nostaneet juuri kyseisen blogin suosituksi.

Jos valokuvaaminen on vahvuutesi, voi Instagram tai Pinterest olla sinulle sopivin some-kanava. Molemmissa on mahdollista jakaa omia ideoita lähinnä kuvallisin keinoin. Pinterestissä on mahdollista jakaa myös vaikkapa omassa blogissa esiintyviä kuvia, mikä voikin olla hyvä keino saada blogille lisää lukijoita. Toisaalta netistä löytyy myös kuvapankkipalveluita, joissa voit jakaa ottamiasi kuvia joko ilmaiseksi tai maksua vastaan. Jos valokuvaaminen on intohimosi, tämä voi olla oivallinen tilaisuus saada omille kuville yleisöä.

Jos tunnet itsesi yksinäiseksi, voit löytää keskusteluseuraa erilaisilta keskustelupalstoilta, joilla samassa elämäntilanteessa olevat ihmiset voivat vaihtaa omia ajatuksiaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tällaisilla palstoilla esiintyy runsaasti myös provosoivia viestejä, joiden tarkoituksena on lietsoa eripuraa keskustelijoiden keskuuteen. Netti tarjoaa myös erilaisia nettitreffipalstoja, joiden kautta osa on onnistunut löytämään jopa elämänkumppaninsa. Näihinkin toki kannattaa suhtautua varauksella ja ainakin ensimmäiset treffit kannattaa sopia julkiselle paikalle – koskaan kun ei tiedä, onko treffipalstan kautta viestitellyt henkilö sitä mitä väittää – prinssi voi osoittautua sammakoksi tai päinvastoin!